Podium Verwondering speelt ‘Goedemorgen Nederland’

Podium Verwondering brengt de voorstelling ’Goedemorgen Nederland’ opnieuw uit. Morgen, vrijdag is de try-out en volgende week vrijdag is de première.

Het stuk werd eerder gespeeld door Theater te Water bij de herdenking van vijftig jaar bevrijding, nu 26 jaar geleden. Vorig jaar zou ’Goedemorgen Nederland’ in verband met vijfenzeventig jaar bevrijding opnieuw uitgebracht worden, corona gooide roet in het eten. De voorstelling wordt opgevoerd aan boord van het theaterschip de Verwondering en gaat over het reilen en zeilen op het kantoor van een behangfabriek. Het personeel van het kantoor is een afspiegeling van de Nederlandse bevolking: een collaborateur, een verzetsstrijdster, een ontkenner, en een slachtoffer. Na de bevrijding moeten zij met elkaar zien samen te leven.

Zie voor meer informatie: Podiumverwondering.nl

Deel dit artikel: