OM eist werkstraf van 50 uur voor verwonden politiepaard tijdens boerenprotest

nieuws
Het moment waarop de tractor tegen het paard reed - Still uit video via Dumpert

Een 30-jarige boer uit Noordhorn hoorde vrijdagochtend een werkstraf van 50 uur tegen zich eisen. Dat melden RTV Noord en DvhN. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ervan een politiepaard te hebben aangereden, tijdens de boerenprotesten bij het Provinciehuis in Groningen twee jaar geleden.

Volgens de politie en het OM raakte de boer het paard met zijn tractor, toen de agent te paard zijn voertuig wilde blokkeren. Daarbij zou de hoef van het dier zijn afgebrokkeld. Het OM gaat daarom uit van ‘voorwaardelijke opzet’.

Donderdag eiste het OM ook al werkstraffen tegen drie andere boeren die deelnamen aan het boerenprotest. Een man uit Noordbroek reed met zijn tractor de deur van het provinciehuis kapot, waardoor demonstranten naar binnen konden gaan. De mannen uit Groningen en Tynaarlo worden beschuldigd van opruiing. De agrariër uit de laatstgenoemde gemeente reed ook hekken omver op de vismarkt.