Kansen voor Kinderen Groningen krijgt vijf miljoen euro van NPG

nieuws

Het programma Kansen voor Kinderen is door Nationaal Programma Groningen gekozen als één van de Toukomst-projecten. Het Nationaal Programma Groningen stelt een bedrag van maar liefst 5 miljoen euro beschikbaar voor het project.

Het programma, een samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties, maatschappelijke organisaties en gemeenten, heeft als doel om de maatschappelijke participatie te vergroten en de gezinnen waar mogelijk via scholing en betaald werk financieel onafhankelijk te laten worden. Met het geld wil Kansen voor Kinderen gezinnen te ondersteunen naar een beter toekomstperspectief.

“Het is onacceptabel dat er zoveel kinderen in onze provincie in armoede opgroeien”, zo stelt Geerte Boven, programmamanager van Kansen voor Kinderen Groningen. “Daarom willen we gezinnen ondersteunen om structureel uit armoede te komen. In onze aanpak is het gezin leidend. Met de inzet van een buddy met ervaring met armoede willen we de gezinnen weer regie geven over hun toekomst. Met maatwerkoplossingen maken we weg daarvoor vrij.”

Deel dit artikel: