Joep Postma eerste klimaatburgemeester van Groningen

nieuws
Joep Postma. Klimaatburgemeester

Joep Postma is benoemd tot eerste klimaatburgemeester van de gemeente Groningen. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat donderdag bekend.

Het is het startsein van de nationale klimaatweek. Dat is een week waarin de klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor zijn of haar medebewoners. In de afgelopen weken hebben in totaal 142 klimaatburgemeesters zich aangemeld. De 29-jarige Joep is één van hen.

Hij wil tijdens de nationale klimaatweek andere inwoners uit de gemeente inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan groot of klein zijn, goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis, minder voedselverspilling of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Joep is veel met het klimaat bezig en hoopt mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie.

Deel dit artikel: