Insluiper steelt bankpassen en sieraden aan Noorddijkerweg; politie deelt camerabeelden

nieuws
Beeld uit video via Politie

De politie heeft donderdagmiddag de hulp van het publiek ingeschakeld, bij de zoektocht naar een inbreker. De dienst deelde daarom camerabeelden van de man, die op vrijdag 16 juli bankpassen en gouden sieraden stal uit een woning aan de Noordijkerweg.

Tijdens de inbraak was de bewoner in zijn tuin aan het werk en had een deur aan de achterzijde van de woning opengelaten. Toen hij later die dag weer in de woning kwam zag hij dat er iemand binnen was geweest die de woning doorzocht had. Hij ontdekte dat gouden sieraden en bankpassen uit de woning gestolen waren. Op de beelden van de bewakingscamera was te zien dat een man rond 13.55 uur de oprit op fietste. Deze man reed op een kinder-mountainbike. Hij reed naar de achterzijde van de woning en is hier naar binnen gegaan. 7 minuten later verliet de inbreker de woning en reed weg. Aan het stuur van de fiets hing een witte plastic tas waarin de gestolen spullen zaten.

Later die dag, rond 16.00 uur, werd met de gestolen bankpassen gepind, uit een geldautomaat bij winkelcentrum Paddepoel aan de Eikenlaan. De persoon die gebruik maakte van de bankpassen had zijn hoofd en gezicht bedekt. De gestolen bankpassen zijn ook gebruikt bij een geldautomaat aan de Pleiadenlaan in Groningen, Amsterdam-Zuidoost en Badhoevedorp. Op camerabeelden die in de Eikenlaan opgenomen zijn, was te zien dat de gebruiker van de gestolen bankpassen achterin een kleine zwarte auto zat. Bij hem zat de dief van de gouden sieraden en bankpassen.

Mensen met informatie over deze diefstal kunnen dit doorgeven aan de politie via de Opsporingstiplijn (0800 – 6070) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). De politie is ook op zoek naar mensen die de inbrekers herkennen.

Deel dit artikel: