Huurdersvereniging vreest nieuwe incidenten door verwarde mensen in Kostverloren

nieuws
De Rembrandt van Rijnstraat in Kostverloren - Foto via Google Maps Streetview

Nadat in de afgelopen jaren meerdere keren incidenten hebben plaatsvonden met verwarde mensen in Kostverloren, vreest de huurdersvereniging voor nieuwe, tragische incidenten. In een brandbrief aan verhuurder Nijestee, de politie en het WIJ-team roept de vereniging op om in actie te komen. “De wijk lijkt weer het afvoerputje van Groningen te worden, maar we willen dit als wijk niet weer meemaken.”

“We zien de wijk Kostverloren weer behoorlijk het afvoerputje van Groningen worden wat betreft “verwarde” mensen”, zo stelt Jacob Bolhuis, voorzitter van de Huurdersvereniging Kostverloren. “Er zijn inmiddels voorbeelden van meer mensen, die gaan verhuizen, omdat er zoveel overlast wordt door buren.”

Meerdere incidenten

In de wijk vonden de afgelopen jaren meerdere keren ernstige incidenten plaats met verwarde mensen. Zo kwam een bewoonster om het leven door brandstichting in haar huis. In een ander incident raakt een bewoner zwaar gewond door brand in zijn huis. De wijk werd daarnaast in 2017 getroffen door meerdere autobranden, aangestoken door een verwarde vrouw.

In de brandbrief schetst Bolhuis opnieuw een schrijnend geval, zowel voor de persoon als voor de buurt. Een vrouw in de wijk zou opnieuw de wijk ’terroriseren’ door stalking, geluidsoverlast, door ’s nachts over straat en door tuinen te lopen en veel blowende jongeren in huis te hebben. Ook deze vrouw zou last hebben van psychoses en reeds meerdere keren zijn opgenomen.

‘We werden als kleuters toegesproken’

Maar niemand doet iets aan deze situatie, zo stelt de huurdersvereniging en dat steekt: “Meerdere omwonenden hebben al diverse klachten gedeponeerd bij Nijestee, de politie, de wijkagent en het WIJ team”, vervolg Bolhuis. “De bewoners vertelden ons geen resultaten te hebben bereikt en het akelige gevoel te hebben niet serieus te worden behandeld. We willen dit als wijk niet weer meemaken. Het wordt inmiddels alweer aardig onrustig.”