Groninger huishoudens proberen week lang afvalvrij te leven

Hoe zorg je ervoor dat je zo min mogelijk restafval produceert in één week tijd? Vijf Groninger huishoudens gaan de uitdaging aan om een week lang afvalvrij te leven.

De kandidaten hebben zichzelf een week lang gevlogd. Bij het bezoek aan de supermarkt, bij de afvalbak, in gesprekken, etc. Hun dilemma’s en beslommeringen zijn vanaf vrijdag 29 oktober op doordeweekse dagen te zien op OOG en YouTube. Lukt het de huishoudens echt geen afval te maken? De winnaar van de afvalchallenge wordt bekendgemaakt op vrijdag 5 november om 17 uur tijdens de Tijd voor Trash Talkshow in Forum Groningen.

Stemmen op de winnaar

De serie is niet alleen te volgen, je kunt zelf deelnemen door te stemmen. Zie jij al aankomen wie er gaat winnen? Of heb je een persoonlijke favoriet? Stem dan vanaf 29 oktober op het huishouden waarvan jij denkt dat het gaat winnen en maak kans op een duurzame prijs. Stemmen kan op www.haalallesuitjeafval.nl tot maandag 1 november 12 uur.

Week van het Afval

De afvalchallenge is onderdeel van de Week van het Afval. Een week waarin inwoners van de gemeente Groningen wordt gevraagd naar hun mening en ideeën rond het thema ‘afval’ en die inspiratie moet geven om anders met afval om te gaan en afval te voorkomen.