Groningen blijft ‘oranje’ op coronakaart EU; ook de rest van Nederland heeft nu deze kleur

nieuws
Afbeelding via het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding

De provincie Groningen blijft ook de komende week de kleurcode ‘oranje’ houden op de coronakaart van het ECDC, de Europese evenknie van het RIVM. Dat maakte het gezondheidsinstituut donderdagmiddag bekend.

Het is inmiddels twee weken geleden dat Groningen een niveau naar beneden ging op de coronakaart van de EU. Het aantal besmettingen in Groningen daalde deze week opnieuw niet genoeg om naar de ‘groene’ kleurcode te gaan, want in Groningen waren nog steeds meer dan 50 vastgestelde besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken. Ook was meer dan 4 procent van de tests positief.

De enige verandering in Nederland in de afgelopen week was Friesland, wat van de  ‘rode’ kleurcode terug ging naar ‘oranje’ qua coronarisico. Het was vorige week nog de enige provincie met dit risiconiveau.

Nederland als geheel kleurt ook oranje op de EU-coronakaart. De meeste EU- lidstaten moeten de cijfers echter nog analyseren en verwerken.