Gemeente voert polsbandjessysteem in voor deel horeca in binnenstad

nieuws
Rechtenvrije foto via Pixlr

Vanaf aanstaande zaterdag voert de gemeente Groningen, in een deel van de binnenstad, polsbandjes in als coronatoegangsbewijs. Dat maakte de gemeente vrijdagochtend bekend.

Volgens de gemeente wordt het polsbandjessysteem ingevoerd op verzoek van de Groningse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Daarmee volgt Groningen het voorbeeld van andere steden die al met het systeem werken.

De polsbandjes zijn op woensdag tot en met zaterdag te gebruiken bij de horeca in de Gelkingestraat, Grote Markt, Poelestraat en de Peperstraat. Met het nieuwe systeem van controleren op coronatoegangsbewijzen, hoeven horecabezoekers maar één keer per dag hun QR-code te laten scannen en ID te laten zien. Ook wordt het op deze wijze makkelijker voor horecagelegenheden om te controleren op ccorona-toegangsbewijzen.

Bandjes halen bij ‘checkpoint’ op Nieuwe Markt bij Forum

De polsbandjes zijn af te halen bij het horeca-checkpoint op de Nieuwe Markt bij het Forum. Vanaf zaterdag 9 oktober kan dat dagelijks vanaf 14.00 uur. Vanaf volgende week is het horeca checkpoint iedere week geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 22.00 uur. De bandjes zijn alleen op de dag van uitgifte geldig en hebben elke dag een andere kleur.

Buiten gebied wel QR-code nodig

De gemeente benadrukt dat bezoekers van horeca die niet aan de Gelkingestraat, Grote Markt, Poelestraat of de Peperstraat zit, hun QR-code wel laten moeten scannen bij elke horecagelegenheid die ze bezoeken. Bezoekers zonder polsbandje nog steeds gebruik maken van hun QR-code in de genoemde straten.

Coronapas begin november nog niet weg

De invoering van de polsbandjes komen mogelijk niet op een onverwacht moment. Bronnen meldden vrijdagochtend aan De Telegraaf dat het demissionaire kabinet het niet aandurft om de coronapas begin november al te schrappen, ook niet als de druk op de zorg gelijk blijft. De maximale bezetting van 75 procent wordt mogelijk wel iets opgeschroefd.

Deel dit artikel: