Geen traditionele intocht van Sinterklaas in Haren

De Commissie Intocht van Ondernemend Haren laat weten dat Sinterklaas dit jaar Haren zeker zal bezoeken, maar dan wel in een aangepast programma, vanwege corona.

De commissie heeft besloten, uit voorzorg nog geen grootschalige intocht te organiseren. Reden is dat de commissie nog onzeker is of de coronamaatregelen worden aangescherpt bij een eventuele nieuwe besmettingsgolf. Bovendien denkt de organisatie dat het publiek nog niet zit te wachten op een volksoploop in het centrum.

Er is daarom een alternatief plan ontworpen, dat zich afspeelt op de zaterdagen 20 en 27 november van 10.00 tot 16.00 uur. In de Dorpskerk vindt dan een marathon-meet-and-greet plaaats met Sint en Piet. Om ongewenste drukte te vermijden kunnen ouders die dagen bij de kerk weer tickets met tijdsblokken afhalen.

Tegelijk vinden op acht locaties in het centrum van Haren kleinschalige spelactiviteiten plaats, waar kinderen samen met Pieten aan kunnen meedoen. Alle kinderen krijgen een presentje. In het dorp klinkt die zaterdagen bovendien Sinterklaasmuziek, deels live gebracht.