Gemeente waarschuwt voor extra drukte in binnenstad door #UnmuteUs-protestmars

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De gemeente Groningen waarschuwt iedereen die aanstaande zaterdagmiddag naar de binnenstad wil komen om rekening te houden met extra drukte. De protestmars van #UnmuteUs door de binnenstad is daar de aanleiding voor.

De route van het protest loopt zaterdagmiddag van het Stadspark, via de Paterswoldseweg, de Westerhaven, het Zuiderdiep en de Grote Markt naar de Noorderhaven. Vervolgens keert het gezelschap via de Westersingel, de Westerhaven en de Paterswoldseweg terug naar de Concourslaan.

Met in totaal 27 wagens is de protestmars ruim vier keer zo groot dan de eerste editie. De organisatie verwacht daarom ook meer publiek en meelopers dan bij het protest van eind augustus. Toen deden tussen de drie- en vierduizend mensen mee met het protest.

De protestmars begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur.