Fietsend langs wetenschap en techniek door Groningen

nieuws
Foto: ChristenUnie Groningen

Dit jaar krijgt het nationale weekend van de wetenschap een andere invulling in Groningen.

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Hanzehogeschool organiseren op zondag 3 oktober namelijk Zpannend Zernike Limited, een fietstocht langs verschillende wetenschapsgerelateerde gebouwen. De route van binnenstad naar Zernike Campus gaat niet alleen langs de bekende plekken zoals Hanze, Bernoulliborg en EnTranCe, maar ook langs allerlei puzzelopdrachten.

Op het Academieplein maken deelnemers kennis met het mobiele Spraaklab van de Faculteit Letteren. De nieuwe ‘Jouw Energie van Morgen-truck’ is te vinden op de Zernike Campus en bij EnTranCe vinden mensen een waterstofbakfiets.

Deelnemers kunnen starten op zowel het Harmonieplein (binnenstad Groningen) als op het Nadorstplein (Zernike Campus), tussen 11.00 uur en 14.30 uur. Nabij de startlocatie is het Academiegebouw en Universiteitsmuseum open.

Deel dit artikel: