Burgemeester en kinderburgemeester openen Kindermaand op De Wissel

nieuws
Foto: Justine FG from FreeImages

Woensdag 15 september bezoeken veel Groningse burgemeesters een basisschool. Zij lezen een verhaal voor waarmee zij de Oktober Kindermaand openen. Burgemeester Schuiling en kinderburgemeester Samuel gaan naar OBS De Wissel in Haren.

Het is al jaren traditie dat de burgemeesters het figuurlijke startschot geven voor Oktober Kindermaand. Tijdens die maand zijn er veel creatieve en spannende activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met culturele instellingen in de provincie.

Het verhaal dat wordt voorgelezen is speciaal voor dit doel geschreven door de bekende Groninger auteur Jan Siebo Uffen. Het verhaal ‘De Albatros, een meeuw van een eeuw’ speelt zich af in Zoutkamp. Twee kinderen mogen een dagje meevaren met het garnalenschip ZK4 Albatros.

Ook dit jaar worden er speciale stickerkaarten uitgedeeld. Door deel te nemen aan activiteiten kunnen kinderen stickers verdienen, bij de derde sticker krijgen ze een prijsje.

Deel dit artikel: