‘GroenLinks-jongeren in Stad maakten zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag’

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Meerdere leden van de Groningse afdeling van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, hebben zich medio september schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat hebben verschillende, anonieme ingewijden laten weten aan stadsblog Sikkom. Het stadsblog bracht deze aantijgingen donderdagmiddag naar buiten.

De grensoverschrijdende gedragingen zouden hebben plaatsgevonden op maandag 13 september, in het pand van GroenLinks aan de Coehoornsingel. Daar werd, na een avondje stappen in de Stad, een aantal drankspelletjes gespeeld. De verliezers zouden zijn ‘gepushed’ om, als ze een spel hadden verloren, iemand op de mond te kussen of te tongzoenen. De anonieme melders lieten aan Sikkom weten dat ook bestuursleden meededen aan dit spel.

Ook beschuldigen deze ingewijden DWARS ervan dat onder meer de bestuursleden de coronaregels hebben genegeerd. Anderhalve meter afstand zou niet gehanteerd zijn en coronabewijzen werden niet gevraagd.

DWARS-voorzitter Sophie Middelhuis liet in een reactie aan Sikkom weten dat de GroenLinks-jongerenorganisatie de gang van zaken betreurt. De organisatie benadrukt wel dat het kussen bij verlies een vrijblijvend iets was tijdens de naborrel, maar het vervelend te vinden als iemand zich hier onprettig bij heeft gevoeld. De organisatie stelt intern aan de slag te gaan met een verandering, om nieuwe incidenten in de toekomst te voorkomen.