Musici Alice Andreani en Julia Doornebosch ontvangen beurs van 2.500 euro

nieuws
Foto: Geert van Duinen

Celliste Alice Andreani en de violiste Julia Doornebosch hebben maandagochtend een beurs uit het Andrea Elkenbrachtfonds ontvangen. Wethouder Cultuur Berndt Benjamins reikte de beurzen uit tijdens de opening van het schooljaar op het Prins Claus Conservatorium.

Andreani is volgens het Prins Claus Conservatorium een ‘voorbeeldig’ student: “Een opdracht voert zij niet alleen uit maar ziet zij als beginpunt om er zelf mee aan de slag te gaan en verder te ontwikkelen. Het conservatorium is trots op het talent van Alice en is van mening dat zij de mogelijkheid verdient om zich verder te ontwikkelen.”

Over Doornebosch stelt het Conservatorium: “Haar sterke temperament, fijne smaak en volwassen spel zijn nu een natuurlijk onderdeel van haar. Ze is een prettige student om mee samen te werken, beschikt over een serieuze houding en is een bescheiden persoon.”

Met de beurs, beschikbaar gesteld door het fonds ter nagedachtenis aan de Groninger concertpianiste en muziekpedagoge Andrea Elkenbracht, kunnen Andreani en Doornebosch hun talent ontwikkelen door een vervolgopleiding te volgen in het buitenland. Vanwege de Coronapandemie kan dat dit jaar ook een vervolgstudie in Nederland zijn. lle kunstenaars.