Groeneveld: ‘Bijgekomen van de eerste schrik na laffe aanslag’

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Willem Groeneveld heeft donderdagmiddag laten weten dat het naar omstandigheden goed gaat met hem en zijn vriendin. Bij de journalist van stadsblog Sikkom en DvhN werd, in de nacht van woensdag op donderdag, een Molotovcocktail door een raam gegooid.

Via Facebook gaf Groeneveld donderdagmiddag een kleine update over zijn situatie na de aanslag: “We maken het goed, zijn ongedeerd en bijgekomen van de eerste schrik na deze laffe aanslag. Meer kan en wil ik voorlopig niet zeggen.”

Daarnaast liet Groeneveld weten blij te zijn met de steun die hij vanaf donderdagochtend heeft ontvangen. “Dank voor alle steun en lieve berichten”, zo schrijft Groeneveld. “Het zijn er te veel om allemaal persoonlijk te beantwoorden, maar het doet ons goed.”

Onderzoek in volle gang

De journalist en zijn partner wisten zelf het vuur te blussen. De politie was donderdag bezig met een uitgebreid onderzoek rond de woning van Groeneveld. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden.

De aanslag op Groeneveld zorgde voor veel reacties, zowel uit de regio als de rest van het land.