Wethouder Berndt Benjamins opent blote-voetenpad bij Speelfestival Paddepoel

nieuws
Foto: Jantje Beton

De kersverse wethouder Berndt Benjamims opent op maandag 19 juli het tijdelijke blote voetenpad op het Speelfestivalterrein van Paddepoel, aan de Watermanstraat 140.

Dit pad is in de ochtend door jonge vrijwilligers, zogenoemde speelambassadeurs, aangelegd voor de kinderen in de wijk. De speeltuin wordt de komende twee weken omgetoverd tot mini-camping. De Speeltuincentrale organiseert daar samen met de BSV Paddepoel en andere organisaties allerlei zomerse activiteiten voor de kinderen.

Er is daar van maandag t/m vrijdag ’s middags van alles te doen, van het maken van zandsculpturen tot het volgen van een workshop worstelen, en van waterspelletjes tot het bakken van broodjes in een kampvuur. Op 29 juli kan zelfs een nachtje worden geslapen op het terrein.

De Speeltuincentrale organiseert tijdens de zomervakantie samen met allerlei andere organisaties veel zomeractiviteiten in elf verschillende speeltuinen in de stad. Vanwege het coronavirus gaan veel gezinnen nu niet op vakantie. Daarnaast zijn er ook veel gezinnen die daar geen geld voor hebben. De activiteiten krijgen financiële steun van de gemeente Groningen en veel andere organisaties.