Vidi-beurs voor vijf onderzoekers RUG/UMCG

nieuws

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan zes onderzoekers van de RUG en het UMCG elk een subsidie van 800 duizend euro toegekend.

Met deze zogenoemde Vidi-financiering kunnen deze ervaren wetenschappers de komende vijf jaar een eigen onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten. In heel Nederland hebben 78 wetenschappers een Vidi-financiering ontvangen.

Julia Kamenz krijgt de subsidie voor haar onderzoek naar celdeling en de ordening van cellen. Vânia Correia de Aguiar ontvangt 800 duizend euro voor onderzoek naar de taalontwikkeling bij kinderen die een hersentumor hebben gehad. Alberto Godioli ontvangt een Vidi voor zijn onderzoek naar umor in de rechtbank en de vrijheid van meningsuiting.

Gert Stulp krijgt subsidie voor onderzoek naar voorspellingen voor het krijgen van kinderen. Marco Demaria ontvangt 8 ton voor een onderzoek naar veroudering en het ontstaan van onderdomsziekte. Harish Vedantham (ASTRON/RUG) tenslotte ontvangt een Vidi voor zijn onderzoek naar het magnetisch veld en radiogolven bij planeten buiten ons zonnestelsel.

Deel dit artikel:
Adverteren?