Vanaf dinsdag weer ongestoord met de trein naar Zwolle

nieuws
Foto Andor Heij: Station Zwolle,. sprinters naar Groningen en Emmen

Vanaf dinsdag kan er weer met de trein vanuit Groningen ongestoord naar Zwolle gereisd worden. De afgelopen dagen moest in Meppel op de bus gestapt worden. 

Dinsdag zijn de werkzaamheden bij Herfte zo goed als afgerond. Daar splits het spoor naar Emmen en naar Meppel/Groningen/Leeuwarden.

Het spoor tussen Zwolle en Herfte is verdubbeld van twee naar vier, zodat de treinen naar Emmen en Meppel eigen sporen hebben. Het spoor naar Emmen gaat onder het spoor naar Meppel door. Door de extra sporen zijn er minder vertragingen en kan er weer een sprinter rechtstreeks tussen Zwolle en Leeuwarden rijden. Die rijdt nu tussen Meppel en Leeuwarden.

De bus tussen Meppel en Zwolle is dus voorlopig even verleden tijd. Maar in het voorjaar wordt er opnieuw gewerkt op het traject Groningen – Zwolle.

Dat gebeurt in Hoogeveen. Daar wordt de zogeheten spoorboog aangepakt. De trein kan daar slechts 80 kilometer per uur rijden. Door het spoor enkele meters te verplaatsen kan de trein op volle snelheid doorrijden en wordt tijdwinst geboekt.

In maart volgend jaar rijden er daarom één weekend geen treinen en in mei gaat het nog een keer om twee weken.