Kinderen openen feestelijk zebrapad Floresstraat

Kinderen uit de Korrewegwijk kunnen nu veilig naar de speeltuin. Zij openden gistermiddag feestelijk een nieuw zebrapad aan de Floresstraat. Dit op eigen initiatief omdat auto’s hier toch vaak hard rijden en de kinderen zich niet altijd veilig voelen. 

‘Als ik hier wilde oversteken kwam er een auto die altijd heel snel ging rijden en nu rijden ze veel langzamer’ vertelt initiatiefnemer Marouane. De kinderen zijn naar de buurtpastoor Jan Waanders gegaan. Hij heeft ze geholpen om in contact te komen met de gemeente.

Waanders hoopt op nog meer initiatieven. ‘In september willen we langs alle scholen en verenigingen langsgaan om ideeën op te doen.’ vertelt hij.

De kinderen zijn in ieder geval tros op het resultaat. ‘Het zebrapad ligt er mooi bij!’ zegt initiatiefnemer Laila.