Handtekeningen gezet onder Lokaal Hitteplan in Groningen

Naast een ‘Nationaal Hitteplan’ is er sinds vrijdag ook een ‘Lokaal Hitteplan’ in de gemeente Groningen. Een scala aan zorgorganisaties en de gemeente Groningen zetten vrijdagmiddag hun handtekening voor de totstandkoming.

Vertegenwoordigers van WIJ Groningen, de GGD Groningen, ZINN Zorg, het Leger des Heils, TSN Thuiszorg, LIMOR, Wender, Lefier en wethouder Isabelle Diks onderschreven een intentieverklaring voor het plan. Daarmee is Groningen de eerste Nederlandse gemeente die een lokaal hitteplan heeft, waarin de organisaties afspreken de komende jaren te werken aan het voorkomen, beperken en aanpakken van hitte-gerelateerde problemen.

Zo wordt er meer aandacht besteed aan gezondheids- en welzijnsproblemen door hitte. Ook komt er meer aandacht voor ziekte en sterfte bij met name dak- en thuislozen en bij eenzame, thuiswonende ouderen, die gerelateerd is aan hitte.

Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)