Geen meerderheid voor Kamermotie om bruggen in Stad binnen één jaar te herstellen

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

Met 74 stemmen voor en 76 stemmen tegen is de motie van PvdA-Kamerleden Henk Nijboer en Habtamu de Hoop, die minister Cora van Nieuwenhuizen zou verplichten om de Gerrit Krolbrug en de Paddepoelsterbrug snel te herstellen, dinsdagmiddag verworpen door de Tweede Kamer.

“Dit is uitermate teleurstellend”, zo stelt GroenLinks-raadslid Bennie Leemhuis op Twitter. “Ik snap niet zo goed waarom CDA en D66 niet voor stemden, terwijl ze eerder de motie Laçin wel steunden.

De Kamerleden dienden de motie bijna twee weken gelden in, tijdens het tweeminuten-debat MIRT. In de motie vroegen de Kamerleden de minister ook om bewonersvarianten serieus uit te werken.

De PvdA’ers vinden dat de minister te laks is bij het herstel van de bruggen. De motie moest daarom het herstel van de bruggen versnellen. Volgens de Kamerleden duurt het járen duurt voordat de minister actie wil ondernemen, terwijl de overlast enorm is.