Gea’s Weggeefwinkel slachtoffer van oplichter

nieuws
Foto: Maarten Siepel

Eigenares Gea van Gea’s Weggeefwinkel aan de Metaallaan in de wijk Vinkhuizen is woensdag het slachtoffer geworden van een oplichter.

Gea dacht te bellen met de klantenservice van Google, maar dat was niet het geval. Voor ze het wist was er 1245 euro van haar bankrekening afgeschreven. De bank en de politie zeggen niets voor haar te kunnen betekenen. De vrijwilligers van de Weggeefwinkel zijn inmiddels met een doneeractie begonnen.

De Weggeefwinkel helpt mensen die van weinig geld moeten rondkomen, met de aanschaf van artikelen als serviesgoed, kleding, boeken en elektronische apparaten. Bezoekers van de winkel mogen per week tien items gratis meenemen, en daar bovenop maximaal tien kledingstukken per week. De artikelen worden ingezameld door Groningers, die soms wel dozenvol aan donaties langs brengen.

De vrijwilligers van de winkel willen haar graag helpen, en vragen mensen die met Gea te doen hebben, een bedrag te doneren. Meer informatie is te vinden op de website ‘doneeractie.nl/hulp-voor-gea‘.