Elroy uit Groningen genomineerd voor ‘Filmleraar van het Jaar’

nieuws
Foto via Forum Groningen

Filmdocent Elroy Gramsbergen is door de Filmhub-Noord geselecteerd als kandidaat voor de landelijke prijs Filmleraar van het Jaar. Voor de prijs gaat de docent Media en Film aan het Leon van Gelder in Groningen de strijd aan met vijf genomineerden, die eind november wordt uitgereikt.

Volgens de Filmhub-Noord heeft het enthousiasme van de leerlingen over zijn lessen zwaar meegewogen in de nominatie van de 46-jarige Gramsbergen. De eerste prijs is, met zijn nominatie, eigenlijk al binnen. Hij werd namelijk uitgeroepen tot Filmleraar van Regio-Noord.

Leerlingen van Gramsbergen maken nu, in hun vrije tijd, al tv-items voor OOG TV. Eens in de veertien dagen is ‘Hest al heurd‘ te zien op Stadjers TV. “De animo hiervoor is overweldigend”, laat Gramsbergen weten op de website van het Netwerk Film Educatie. “Vorige week stond ik nog met een clubje op landgoed Nienoord voor een verslag van een tentoonstelling. Dat vind ik prachtig om te zien, want de leerlingen nemen het heel serieus en leren ontzettend veel in de praktijk.”

Tijdens het Nederlands Film Festival in september vindt de bekendmaking van de drie finalisten plaats. Zij gaan vervolgens campagne voeren voor meer filmeducatie in de klas. De winnaar van Filmleraar van het Jaar 2021 wordt 24 november bekendgemaakt, tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam.