Zware transformator verplaatst naar hoogspanningsstation Vierverlaten

nieuws
Foto: Auke Mulder - 112 Groningen

SPIE, Royal Smit en Wagenborg hebben donderdagavond voor de vijfde keer een grote transformator naar het hoogspanningsstation Vierverlaten gebracht. Het 230 ton zware gevaarte ging op een dieplader onderweg vanaf de zware loskade van Volker Stevin aan de Aduarderdiepsterweg.

Het verkeer op de route werd tijdelijk stilgelegd voor het vervoer van de transformator. Het oponthoud nam enige tijd in beslag, omdat het gevaarte met maximaal 25 kilometer per uur vervoerd kon worden.

De transformator is de vijfde van de in totaal zes benodigde transformatoren die TenneT nodig heeft voor de realisatie van de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding tussen de Eemshaven en Vierverlaten, die de oude 220 kV-verbinding gaat vervangen.