Winnaars fotowedstrijd voor jubileumkalender Groninger Landschap bekend

nieuws
De winnende foto van fotograaf Riepko Krijthe, met de titel 'Kiekkaaste' - Foto via Groninger Landschap

Het Groninger Landschap maakte donderdagmiddag bekend welke dertien fotografen met hun foto prijken in de jaarkalender 2022 van Het Groninger Landschap.

De dertien ‘schierste kiekjes’ van Groninger natuur, landschap of erfgoed werden dinsdag geselecteerd door Groninger Landschap-directeur Marco Glastra, natuurbeheerder Silvan Puijman, fotografe Ingrid van der Spoel en fotograaf Ard Bodewes.  De fotowedstrijd ‘Groningen. Mooi dichtbij’ is eind vorig jaar gelanceerd ter ere van het 85-jarige jubileum van Het Groninger Landschap.

De twaalf fotografen met een plaatje bij een maand zijn Reint Verkerk, Gert-Jan Rodenboog, Jans Weijer, Nanno Kranenborg, Heiko de Voogd, Casper Opmeer, Joris Vegter, Marcel Ensing, Arjan Sijtsma, Andre van der Meulen, Gea Cock en Roelof Bos.

Riepko Krijthe won de wedstrijd en prijkt met zijn foto daarom op de cover van de kalender. “De drie lagen in het beeld, de Dollard, De Kiekkaaste en de bezoeker met het boek en de verrekijker, alles klopt”, zo stelt juryvoorzitter Glastra. “Wie had hier niet willen zijn?”

De kalender 2022 van Het Groninger Landschap met de dertien winnende beelden is vanaf september online te bestellen op de website van het Groninger Landschap.