Slachtoffer steekpartij Hoogkerk overleden: “Gaat om minderjarige jongen, onderzoek volop gaande”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een supermarkt aan de Zuiderweg in Hoogkerk heeft zondagmiddag een steekpartij plaatsgevonden. Het minderjarige slachtoffer is daarbij om het leven gekomen.

De melding van een steekpartij kwam rond 14.50 uur binnen. “Er is bij ons een melding binnengekomen van een steekincident”, vertelt politiewoordvoerder Thijs Damstra. “Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Het gaat om een minderjarige jongen. Wij zijn inmiddels volop bezig met een onderzoek naar de toedracht. We hebben een verdachte aan kunnen houden. Het gaat om een 23-jarige man uit de stad. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de verdachte en het slachtoffer elkaar niet kenden.”

Slachtofferhulp
De politie laat weten dat de verdachte de komende tijd verder verhoord zal worden. Veel mensen waren zondagmiddag getuige van het ernstige incident. “Er is slachtofferhulp beschikbaar voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0900 0101.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Chaotisch
Hulpdiensten rukten rond 14.50 uur massaal uit richting Hoogkerk. “Er staan twee ambulances voor de supermarkt”, vertelt incidentenfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Ook is er veel politie aanwezig en er is een Rapid Responder. De traumahelikopter, met het Mobiel Medisch Team aan boord, is op het terrein van de Suikerfabriek geland, een tweede MMT-team kwam met een auto ter plaatse.” Volgens Ten Cate was de situatie in eerste instantie chaotisch. De brandweer plaatste al snel zichtschermen waardoor mensen niet meer de winkel in konden kijken. Veel omwonenden kwamen een kijkje nemen.

Onderzoek
De politie is direct een onderzoek gestart naar de toedracht. “De omgeving van de supermarkt is afgezet”, ziet Ten Cate. “Het gaat om de parkeerplaats maar ook om een gedeelte van de Zuiderweg. Vanaf de brug over het Hoendiep tot aan de supermarkt is de weg afgesloten. Medewerkers van de Forensische Opsporing en de Technische Recherche doen onderzoek. Ze stellen sporen veilig en ook is men in gesprek met getuigen.” In de avond werd de afzetting teruggebracht tot een gedeelte rond de supermarkt. Volgens de politie zal het onderzoek tot in de avond gaan duren.

Later meer.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Deel dit artikel: