Raadslid Benni Leemhuis twittert zich suf om hoogwerkers op de stoep

De twittertijdlijn van gemeenteraadslid van GroenLinks Benni Leemhuis vulde zich de afgelopen weken met voornamelijk foto’s van stoepen die geblokkeerd zijn door voornamelijk hoogwerkers.

Eind april begon het met een hoogwerker die pontificaal voor The Student Hotel stond geparkeerd op de busbaan. De weken daarna bleef Leemhuis situaties zien waar hoogwerkers of andere materialen de stoepen blokkeerden voor het wandelende volk. Vooral mensen die slecht ter been zijn of slechtziend kunnen er dan volgens Leemhuis niet meer langs.

Uiteraard begrijpt Leemhuis dat er gewoon gewerkt moet worden. Het gaat hem dan voornamelijk om momenten als de werkdag of werkweek erop zit: “Als je ziet dat op vrijdagmiddag een hoogwerker pontificaal op de stoep blijft staan, dan kunnen mensen er wel tot 72 uur niet langs. Het is natuurlijk maar een relatief klein probleem. Het is één stoep, in één straat, ergens in de stad. Maar als je dat allemaal op telt en je vraagt je af of het ook anders zou kunnen, dan blijkt dat laatste vaak zo te zijn.”

 

Deel dit artikel:
Adverteren?