Moordverdachte Hoogkerker tiener was bekend bij hulpverleningsinstanties

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Meerdere hulpverleningsinstanties, op het gebied van zorg en veiligheid, waren bekend met de 23-jarige verdachte van de moord op de 14-jarige Dinant uit Hoogkerk. Volgens DvhN en de Telegraaf drong de politie, voor het steekincident van afgelopen zondag, meermaals aan op een behandeling voor de verdachte.

De gemeente Groningen bevestigt dat meerdere instanties ‘in het netwerk van zorg en veiligheid’ bekend waren met de verdachte. Dat blijkt uit een eerste onderzoek naar de verdachte.

Hoewel de politie niet wil bevestigen dat de dienst aandrong op behandeling, verklaart de dienst dat er een onderzoek zal volgen bij de gemeente en de politie over de gang van zaken. Nazorg voor de betrokkenen heeft nu echter nog prioriteit, zo stelt de politie.

De 23-jarige verdachte blijft de komende twee weken, in beperking, vastzitten in verband met de moord. De man werd kort na de dodelijke steekpartij aangehouden.