Lid Bondstag: ‘Nieuwe Friesenbrücke wordt twee keer zo duur, prijs stijgt naar 125 miljoen’

nieuws
Foto: Deutsche Bahn

De nieuwe Friesenbrücke, de brug die Groningen weer via het spoor met het Duitse Leer verbindt, wordt twee keer duurder dan voorzien. Dat heeft CDU-Bondstaglid Gitta Connemann vrijdag laten weten aan de Rheiderland Zeitung.

Volgens de krant moeten de kosten voor de Deutsche Bahn omhooggeschroefd worden, omdat de kosten voor materiaal en personeel sterk zijn gestegen sinds de initiële raming van 66 miljoen. Het is niet bekend of de federale overheid van Duitsland gaat bijdragen aan de gestegen kosten. Mogelijk komt het gehele bedrag voor de rekening van de deelstaat Nedersaksen.

De bouw van de nieuwe brug moet op 16 juli aanstaande van start gaan. De oude brug werd eind december 2015 aangevaren en was niet meer te repareren. Inmiddels ligt het directe treinverkeer tussen Groningen en Leer al vijf jaar stil.

Deel dit artikel: