‘Eriksen-effect’ zorgt voor run op reanimatiecursussen bij Rode Kruis Groningen

nieuws
Foto: Rode Kruis

Het Rode Kruis Groningen gaat de komende tijd extra reanimatiecursussen aanbieden in de provincie. Volgens de organisatie is het een gevolg van de hartstilstand die de Deense voetballer Christian Eriksen afgelopen zaterdag kreeg, tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland.

“Iedereen heeft live op TV kunnen zien wat er met Eriksen gebeurde. Dit heeft een diepe indruk achtergelaten”, zo stelt Paula van Ham, Projectleider Hulpverlening bij het Rode Kruis in Groningen. “Meer mensen zijn zich bewust geworden van het belang om te kunnen reanimeren. Sinds zaterdag is hier enorm veel belangstelling voor.”

De extra geplande cursussen vinden plaats op 7, 8, 10 en 17 juli en zijn te boeken via de webshop van het Rode Kruis.Van Ham: “We sporen mensen aan om deze cursus te volgen zodat zij kunnen helpen als het nodig is. De eerste zes minuten na een hartstilstand zijn cruciaal. Daarom is het zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. Een buurman of buurvrouw kan eerder ter plaatse zijn dan de hulpdiensten en in deze eerste minuten iemands leven redden.