Duitser (21) reed lantaarnpaal omver aan Stationsweg; bijrijder ingerekend voor agressie tegen agenten

De bestuurder die donderdagavond een lantaarnpaal uit de grond reed aan de Stationsweg in Groningen, is een 21-jarige, beschonken man uit Duitsland. Zijn passagier, een 21-jarige man uit Hardenberg, werd agressief tegen agenten en moet daarom ook de nacht doorbrengen in een politiecel.

Hoewel de politie nog onderzoek doet naar de precieze toedracht van het ongeval, vermoeden agenten dat de man door een te hoge snelheid in een bocht van de weg zijn geraakt. De Duitse bestuurder was onder invloed van alcohol ten tijde van het ongeluk.

Toen de politie ter plaatse kwam en de beschonken Duitser wilde inrekenen, werd zijn passagier agressief tegen de agenten. Daarop werd besloten om ook de Hardenberger mee te nemen voor een nacht in een politiecel.

Deel dit artikel: