Statenfracties willen ‘Col du Groningen’ aanleggen op een afvalberg

De Statenfracties van D66 en ChristenUnie willen dat ook in Groningen een afvalberg wordt omgetoverd tot een fietsberg.

Het is misschien wel de laatste plek in Nederland waar je een berg zou verwachten. De fracties denken dat een ‘fietsberg’ in Groningen, net als In Drenthe, voor aantrekkingskracht gaat zorgen op wielrenners en wandelaars van binnen én buiten de provincie.

“Ook in Groningen zouden voormalige afvalbergen hiervoor mogelijk in aanmerking kunnen komen en we willen daarom graag laten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om een ‘Col du Groningen’ te realiseren”, aldus Paula Benjamins-van Oudheusden. “Er kan aansluiting worden gezocht bij bestaande fiets- en wandelroutes en bovendien kunnen er op en rondom de berg allerlei kleine en grote evenementen worden georganiseerd.”

De fracties willen graag weten wat Groningse fietsers vinden van een alternatief voor de ‘Col du VAM’ en de ‘Muur van Emmen’. Opmerkingen of aanbevelingen mogen worden gestuurd naar de Statenfractie van D66.