Aanleg Historische Haven Hoogkerk vertraagd; aanleg begint nu eind juni

nieuws
Foto: Benne de Jong

De start van de werkzaamheden aan de U.T. Delfiaweg in Hoogkerk is vertraagd door problemen met de levering van materialen. Dat heeft de gemeente Groningen onlangs laten weten.

De aannemer verwacht nu dat hij in de week van maandag 28 juni kan beginnen met de aanleg van de Historische Haven. De steiger moet eind juli klaar zijn. Na de zomervakantie legt de aannemer de rioolaansluitingen, water en elektra aan. De aannemer verwacht eind september helemaal klaar te zijn.

Op initiatief van Stichting Historische Haven Hoogkerk “De Halm” en Vereniging Wijkraad Hoogkerk (VWH) worden ligplaatsen voor historische schepen aangelegd aan de U.T. Delfiaweg. De schepen kunnen enkele maanden in de haven verblijven en maken dan plaats voor andere schepen.

Deel dit artikel: