RIVM telt 42 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 101 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 42 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 12.661 personen positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 12.619. Dit betekent een stijging van 0,3 procent. In de gemeente moest één inwoner worden opgenomen in het ziekenhuis. In de provincie werden in het afgelopen etmaal in totaal 101 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen, in de gemeenten Het Hogeland, Stadskanaal en Veendam gaat het om een toename van 9 nieuwe gevallen, Eemsdelta en Oldambt 7, Midden-Groningen en Westerkwartier 6 en Pekela en Westerwolde 3.

Landelijk werden er in de afgelopen 24 uur 6.553 personen positief getest. Dit aantal ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 7.486 staat. In de ziekenhuizen werden 175 nieuwe patiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 24 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 2.435 personen in het ziekenhuis, dit zijn er 43 minder in vergelijking met zaterdag, waarvan er 767 op de IC liggen. Voorts werden er 4 nieuwe sterfgevallen gemeld.