Politie vindt nepwapens, boksbeugel en vuurwerk in woning na schietincident Paddepoel

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag vier mensen aangehouden in een woning aan de Steenbokstraat in Groningen. De verdachten, een 18- en 19-jarige jongen en twee minderjarigen, worden verdacht van verboden wapenbezit.

Buurtbewoners tipten de politie rond 00.50 uur over mogelijke schoten in de wijk. Eenmaal ter plaatse zien agenten drie mannen wegrennen. De mannen gingen een woning binnen aan de Steenbokstraat. Agenten gingen de vluchtende mannen achterna en hielden in de woning vier verdachten aan.

Tijdens een doorzoeking van de woning troffen agenten  twee nepvuurwapens, een boksbeugel en nitraten aan. Maar het onderzoek is nog volop gaande en de woning werd daarom maandagmiddag nogmaals doorzocht.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident. “Heeft u gezien dat er werd geschoten of heeft u deze personen mogelijk gezien rond dit tijdstip op deze locatie? Neem dan contact met ons op”, zo stelt de politie. Contact opnemen kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.