Brandweer oefent maandag met nieuw materieel in binnenstad

nieuws
Foto: Brandweer Groningen

De brandweer gaat aanstaande maandag oefenen met een nieuw grootwatervoorzieningssysteem in de binnenstad van Groningen.

Bij het Hoge Der A en de A-brug worden pompen geplaatst. Vanaf daar zullen slangen uitgelegd worden door de Brugstraat, het A-Kerkhof en de Stoeldraaierstraat. Op de kruising Stoeldraaierstraat en Zwanestraat zal het einde van de slangleiding komen te liggen.

Met de oefening wil de brandweer inzicht in hoe de grootwatervoorziening werkt in de nauwe straten in het centrum. De oefening volgt op wekenlange trainingen op industrieterrein Westpoort. Op deze plek hadden de slangen alle ruimte, maar de oefening in de binnenstad moet de brandweer laten zien hoe het systeem gaat werken.

Om voor zo min mogelijk hinder te zorgen voor het het verkeer, wordt de slang zoveel mogelijk aan de zijkant van de weg  gelegd. Ook worden er zogenaamde ‘slangenbruggen ingezet, zodat gemotoriseerd verkeer kan passeren. Enige hinder voor het verkeer lijkt echter onvermijdelijk en de brandweer zet daarom verkeersregelaars in.