Binnenzwembaden weer open

Vanaf woensdagochtend openen de binnenzwembaden van Groningen hun deuren voor bezoekers. Vanwege de coronamaatregelen waren de baden al sinds november 2020 gesloten.

‘Ik ben blij dat ik de mensen eindelijk weer mag verwelkomen’ zegt Ron Weersing, badmeester bij het Helperzwembad. ‘In de Papiermolen, het openluchtzwembad van Groningen, heb ik al even mogen voorproeven. Toch ben ik blij dat ik hier weer mag staan’ zegt hij.

Bezoekers en verenigingen moeten plekken in het zwembad reserveren. Daarnaast moeten zij zich ook aan andere maatregelen houden. ‘Wij mogen met 18 man tegelijk in het zwembad. Er is een protocol geschreven zodat alles geheel coronaproof kan’ zegt Frank Versprille van studentenzwemvereniging De Golfbreker. De zwemmers na het zwemmen thuis douchen. ‘De douches blijven gesloten, de zwemmers volgen een speciale looproute en moeten hun badkleding al aan hebben als zij het bad betreden’ vertelt Ron Weersing.

‘Zwemmen is op het moment helemaal hot. Veel mensen hebben geklaagd over het reserveren bij de Papiermolen. Nu er nog drie baden in Groningen openen hopen we de drukte een beetje te kunnen oplossen’ zegt Ron. ‘Ik heb het zwemmen echt gemist. Het geeft me toch een soort van rust. Als student is het ook fijn dat je er nu weer even uit kan’ zegt Frank Versprille.