Zo ziet de nieuwe trein op frituurvet van Arriva er van binnen uit

nieuws
Foto: Arriva

Vanaf 12 april rijden de achttien nieuwe WINK-treinen van Arriva op de Noordelijke treinlijnen. De nieuwe treinen rijden vooral in Friesland, maar ook tussen Groningen en Leeuwarden en op de lijn tussen Groningen en Roodeschool. Een rit met een nieuwe trein is volgens de vervoersmaatschappij ‘een echte belevenis’.

Foto: Arriva

Foto: Arriva

De duurzamere, meer comfortabele en stillere treinen rijden op Hydrotreated Vegetable Oil, oftewel honderd procent gebruikte keukenoliën. Volgens de vervoerder zorgt rijden op dit product voor een CO2 reductie van 90 procent.

Daarnaast wordt energie uit de remmen van de trein gebruikt om het rijtuig op stations van stroom te voorzien. Daardoor hoeft de motor van de trein hier niet te draaien en zijn de rijtuigen stiller.

Foto: Arriva

Foto: Arriva

In de trein zitten dubbele reisinformatieschermen en kunnen telefoons en laptops worden opgeladen. Er een afgesloten stiltecoupé en een werkcoupé met verstelbare verlichting. Ook is er een AED aanwezig tegenover het toilet.

 

Deel dit artikel: