Uitstap nieuwe Arriva-trein is te hoog voor perrons; aanpassing nodig op Hoofdstation

nieuws
Foto: Werner Rudolph via https://www.drehscheibe-online.de

De uitstap van de nieuwe WINK-treinen is te hoog voor enkele stations in Groningen en Fryslân. Daarom moet ProRail de komende jaren werkzaamheden uitvoeren aan perrons in deze provincies, waaronder de perrons op het Hoofdstation in Groningen.

Volgens de provincie Gronngen is de hoogte van de plank, die uitschuift bij het in- en uitstappen van de nieuwe WINK-treinen, hoger dan bij de treinstellen van GTW die tot nu toe werden gebruikt. Hoewel de hoogtes voldoen aan de gestelde eisen, door de geringe hoogteverschillen op de meeste stations, moet Arriva-personeel de komende jaren assistentie gaan bieden aan reizigers bij het in- en uitstappen van de trein.

ProRail past dit jaar nog de perronhoogtes aan op de stations Harlingen-Haven en Deinum aan. Daarna werkt ProRail ook aan de stations Sneek, Sneek Noord, Workum, Koudum-Molkwerum, Stavoren en Groningen Hoofdstation.

Arriva neemt de nieuwe treinen vanaf aanstaande maandag in gebruik. Ze zullen voornamelijk in Friesland rijden, maar ook op de lijn tussen Groningen en Leeuwarden en de lijn tussen Groningen en Roodeschool.

Deel dit artikel: