Studenten RUG gaan middelbare scholieren helpen bij voorbereiding examens

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Studenten van Rijksuniversiteit Groningen gaan vanaf 13 april helpen op middelbare scholieren, om leerlingen goed voorbereid het eindexamen in te laten gaan.

Door de coronacrisis hebben veel middelbare scholieren achterstanden opgelopen. Daarom kunnen scholieren een steuntje in de rug goed gebruiken, zo stelt Klaas van Veen, directeur lerarenopleidingen van de RUG: “De studenten ondersteunen de leerlingen bij vakken waarin zij goed zijn en waarin ze zelf ook eindexamen hebben gedaan. Zo dragen de studenten met hun eigen ervaring bij aan een beter eindexamenresultaat van de leerlingen. Tegelijkertijd verlichten de studenten de werkdruk van docenten op school.”

Studenten van de RUG, met een Nederlands havo of vwo-diploma, kunnen zich aanmelden voor begeleiding in een examenvak waarin ze zelf sterk zijn. Ook studenten van andere hoger onderwijsinstellingen kunnen zich aanmelden. Ze krijgen vervolgens een basiscursus examenbegeleiding. Daarna worden ze gekoppeld aan een school en ontvangen ze een vergoeding boven het minimumloon.

Deel dit artikel: