Eerste paal hypermodern bedrijfsgebouw op Zernike Campus gaat maandag de grond in

nieuws
Foto: Kadans.com

De eerste funderingspaal voor het gebouw ‘Plus Ultra’ op de Zernike Campus gaat aanstaande maandag de grond in. Dat maakten aannemingsmaatschappij Friso en opdrachtgever Kadans Science Partner donderdagmiddag bekend.

Naast het Noorse energiebedrijf DNV GL moet het gebouw, vanaf eind juli volgend jaar, onderdak gaan bieden aan start-ups, scale-ups en innovatieve bedrijven. De bedrijven in het gebouw krijgen gezamenlijke faciliteiten, waardoor de verschillende gebruikers kennis en ervaring uit kunnen wisselen. Het gebouw krijgt een eigen parkeerterrein met 137 autoparkeerplaatsen, een uitgebreide fietsenstalling en het gebouw wordt voorzien van douchevoorzieningen.

De eerste grondwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Vanaf maandag 3 mei 2021 zal gestart worden met het boren van de eerste funderingspalen met een trillingsvrije boormethode, waardoor geluidsoverlast beperkt wordt. De palen worden wel ter plaatse gestort, wat betekent dat betonwagens op en af rijden naar en van de bouwplaats. Omliggende bedrijven moeten rekening houden met een tijdelijke toename van vrachtverkeer op en rond de bouwplaats.