Bewoners Lageland doen gemeente handreiking: ‘Over helft zonnepanelen valt te praten’

Bewoners van de polder Het Lageland blijven strijden tegen de plannen van de gemeente om een groot park met zonnepanelen en een hyperloop in hun woongebied aan te leggen.

Een afvaardiging van de bewoners ging daarover donderdagavond, tijdens een livestream vanuit EM2, in gesprek met verschillende raadsleden. Het was de eerste keer dat er op deze schaal, los van individueel contact, werd gesproken tussen bewoners en raadsleden. Het contact hiervoor was vooral met ambtenaren vanuit de gemeente.

De bewoners van de polder vinden dat de overheid hen niet genoeg bij de plannen heeft betrokken, en de besluiten al heeft genomen voor er sprake was van inspraak. Tijdens het gesprek met de raadsleden werd door de bewoners een handreiking gedaan: ze willen graag praten om 50% van het aantal zonnepanelen van het plan in het gebied te laten komen.

Hans Sietsma van GroenLinks en Jim Lo-A-Njoe van D66 maken onderdeel uit van de coalitie. Lo-A-Njoe gaf tijdens het gesprek al aan de kwestie weer aan te kaarten in zijn fractie. Ook Sietsma voelt de pijn van het gebrek aan burgerparticipatie, maar geeft direct aan dat de zonnepanelen verplaatsen weer elders problemen oplevert.