Supermarkten Albert Heijn en Jumbo langer open

nieuws
Foto: Harro Meijer

De supermarktfilialen van Albert Heijn en Jumbo blijven vanaf volgende week woensdag tot 21.45 uur open. Dat meldt het ANP dinsdagavond.

Dinsdagavond liet demissionair premier Mark Rutte (VVD) op een persconferentie weten dat de avondklok verlaat wordt van 21.00 naar 22.00 uur. Dit heeft te maken met het ingaan van de zomertijd. Op dit moment sluiten de supermarkten om 20.45 uur hun deuren. Het Centraal Bureau Levensmiddelen, het CBL, laat weten het logisch te vinden dat supermarkten die normaal gesproken tot 22.00 uur open zouden zijn, nu ook weer langer open blijven. Volgens de koepelorganisatie van supermarkten zal het verruimen van de openingstijden ook bijdragen aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het coronavirus, omdat mensen nog meer verspreid over de dag naar de supermarkten kunnen.

De latere avondklok heeft geen gevolgen voor de verkoop van alcohol. Door de coronamaatregelen wordt er na 20.00 uur geen alcohol verkocht.