Stadspartij gaat amendement van drie voetbalverenigingen uit Haren indienen

nieuws
Foto: Stadspartij

De Stadspartij gaat woensdag een amendement indienen dat opgesteld is door drie voetbalclubs uit de oude gemeente Haren. Een amendement is een formele wijziging van een officieel document.

In de Groningse gemeenteraad wordt woensdag gesproken over het raadsvoorstel Harmonisatie Sporttarieven. Dit voorstel wordt besproken om sportclubs in de voormalige gemeenten Haren, Ten Boer en Groningen een gelijk speelveld wat betreft huur van velden en accommodaties te geven. “En daar gaat het mis”, vertelt fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij. “Drie voetbalverenigingen te weten VV Glimmen, VV Haren en VV Gorecht krijgen straks misschien een huurverhoging tot wel 300 procent.” De drie clubs hebben de fracties in de gemeenteraad een brief gestuurd met een uitgewerkt amendement om aanpassingen in het raadsvoorstel voor elkaar te krijgen. “De Stadspartij dient het amendement één op één in. Als wij zien dat inwoners, in dit geval de drie getroffen sportverenigingen, zoveel moeite doen om iets voor elkaar te krijgen dan vinden wij dat het indienen onze taak is.”

De Stadspartij roept daarnaast het College op om binnen de sportbegroting een bedrag van 48.000 euro te zoeken. Dit bedrag is een bezuinigingsopgave waarvan de partij vindt dat je dat nu niet zou moeten doen. “De sportverenigingen hebben het tijdens de coronapandemie al zo moeilijk. Ze hebben geen kantineomzet en verkopen geen enkel entreeticket. Ik wil de uitdaging om de gemeentelijke begroting sluitend te krijgen echt niet bagatelliseren maar ik wil het College ook wijzen op het enorme belang van de sport”, aldus Sijbolts.