Noordelijke ziekenhuizen bereiden zich voor op ‘zwartste scenario’

nieuws
Foto: umcg.nl / facebook.com/umcgroningen

De druk op de noordelijke ziekenhuizen blijft onverminderd hoog en deze druk gaat de komende weken mogelijk verder toenemen. Dat stelt het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland donderdagmiddag. Daarom wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan plannen voor een derde golf van de coronapandemie.

Nog steeds worden regelmatig patiënten uitgewisseld tussen de noordelijke ziekenhuizen, om de druk op de zorg zo evenredig mogelijk te verspreiden. Maar als het ‘zwartste scenario’ waarheid wordt, dan moet het AZNN op een andere manier gaan werken. “Ook in onze regio wordt de laatste hand gelegd aan een plan ter voorbereiding op een derde golf van de Covid-pandemie”, zo schrijft het zorgnetwerk.

De eerste voorzichtige resultaten van de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus lijken zich ook in het noorden te laten zien. “Het aantal besmettingen in verpleeg- en verzorgingshuizen, waar het grootste deel van de cliënten en de medewerkers inmiddels is gevaccineerd, neemt af”, aldus het AZNN. Als de leveringen van vaccins op schema blijven, zal de vaccinatiecampagne kunnen versnellen en gaan de inentingen hun vruchten steeds meer afwerpen. “We verwachten als noordelijke GGD’en vanaf begin april sterk te kunnen versnellen, waartoe op dit moment voorbereidingen worden getroffen met de inrichting van nieuwe locaties”, aldus GGD-directeur Jos Rietveld.

Deel dit artikel: