ISO teleurgesteld dat studenten langer moeten wachten op fysiek onderwijs

nieuws
foto: André Huitenga

Het Interstedelijk Studenten Overleg, het ISO, is teleurgesteld dat studenten langer moeten wachter op fysiek onderwijs. Dinsdagavond liet demissionair premier Mark Rutte (VVD) weten dat Nederland tot 20 april in een lockdown blijft.

“Het is niet het perspectief wat ons bij de vorige persconferentie is beloofd, maar het kabinet heeft fysiek onderwijs dit collegejaar gelukkig nog niet opgegeven”, zegt ISO-voorzitter Dahran Çoban. “We moeten nu alle zeilen bijzetten om de beeldschermstudent eind april weer op hogescholen en universiteiten te kunnen verwelkomen.”

Testpilots en zelftesten
Het kabinet is van plan om vanaf 26 april fysiek onderwijs in het hoger onderwijs weer mogelijk te maken waarbij studenten één dag per week naar de colleges kunnen. Dit moet gerealiseerd worden door het verruimen van bestaande testpilots en het massaal verspreiden van zelftesten voor studenten. Het ISO hoopt dat deze ambitie waargemaakt kan worden. “Iedere stap voorwaarts is een goede in deze situatie. Studenten zitten nu al ruim een jaar thuis en hebben het zwaar te verduren, de mentale gesteldheid van studenten kan niet veel langer onder de druk van 100% online onderwijs blijven staan.”

Groninger Studentenbond
Eerder op de avond liet de Groninger Studentenbond, de GSb, sceptisch te zijn. Voorzitter Marinus Jongman liet weten dat het perspectief op heropenen al eerder is beloofd, maar dat men dit niet na kon komen.