Hoogleraar Franke krijgt 1,5 miljoen euro subsidie voor onderzoek

nieuws

Lude Franke, hoogleraar Functional Genomics aan het UMCG heeft van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek een Vici-financiering van 1,5 miljoen euro gekregen.

Met de beurs kan Franke de komende vijf jaar onderzoek doen naar genetische mutaties. Veel ziekten hebben een genetische oorzaak die dus van ouder op kind wordt doorgegeven. Kanker wordt echter vaak veroorzaakt door mutaties die tijdens het leven ontstaan. Het project van Franke bestudeert met gen-netwerken of er een overkoepeld principe bestaat dat deze verschillende soorten mutaties verenigt.

Vici is één van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland. Het is gericht op ervaren wetenschappers die vrij zijn om hun eigen onderzoeksproject voor te dragen voor financiering.

Deel dit artikel: