Fitness Ten Boer: “Dit is balen, maar het komt weer goed”

nieuws
Foto: Milca Mulders from FreeImages

Het verlengen van het huidige coronamaatregelenpakket betekent dat sporthallen, zwembaden en fitnesscentra tot 20 april gesloten moeten blijven. Een domper voor Fitness Ten Boer.

“Ik ben nu vanaf half december gesloten”, vertelt fitness-instructeur Willy Hazekamp. “En daar komen dus nog zeker eens drie weken weken bij. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik run een kleine, maar erg gezellige, fitnessschool in Ten Boer waarbij ik zo’n tweehonderd leden had. Inmiddels heeft twintig procent van deze leden hun lidmaatschap opgezegd. Als gevolg van de coronacrisis dus. Ik verwacht dat als straks alles weer open gaat deze mensen wel weer terugkomen, maar het heeft wel zijn weerslag.”

“De mensen missen het”
Volgens Hazekamp is er maar één oplossing. “We moeten ons met zijn allen gaan houden aan de coronamaatregelen. Op die manier zorgen we ervoor dat de cijfers de positieve kant op bewegen en dat er voor verschillende sectoren weer ruimte ontstaat. Ik zou dolblij zijn als ik weer open kan. Ik doe dit werk al veertig jaar, het is echt mijn passie. En ik mis het. En dat is wat ik ook hoor van de mensen, dat ze het missen.”

Beweging
De fitness-instructeur begrijpt niet waarom hij nu al niet open kan. “Sinds vorig jaar zomer tot de tweede lockdown hebben we alles zo veilig mogelijk ingericht. Mensen hielden twee meter afstand, we hebben looproutes, er zijn ontsmettingsmiddelen. We kunnen heel veilig aan de slag. En het is ook gek hè? Als ik door de supermarkt loop dan sta ik bij de mensen op de tenen, maar ondertussen mag ik niet open. En ondertussen hoor je dan berichten dat mensen weinig bewegen en dat het op mentaal en fysiekvlak zo slecht gaat.”

Positief blijven
Op de vraag wanneer Hazekamp weer open denkt te kunnen: “Ik hoop vanaf mei, maar het is moeilijk in te schatten. Maar laat ik positief blijven. Vroeg of laat komen we uit deze crisis en kunnen we weer met zijn allen sporten. En na verloop van tijd zijn we de hele crisis vergeten.”