Extra geld van provincie voor MKB, scholing en stageplaatsen

nieuws
Foto: StarLight from FreeImages

Met twee nieuwe subsidies vanuit het Coronafonds wil de provincie innovatie en duurzaamheid stimuleren in het midden- en kleinbedrijf. Ook moet het geld zorgen voor meer scholing en stageplaatsen bij Groningse bedrijven, kennisinstellingen en organisaties.

Voor het MKB komt de provincie met een miljoen euro voor ondernemers die aan de slag willen met vernieuwende en duurzame projecten. De provincie verwacht met het geld 25 te helpen bij dit soort projecten. Het moet voor 75 extra arbeidsplaatsen gaan zorgen. Het geld mag niet gebruikt worden door bedrijven in de landbouw of de visserij.

Voor de scholing van werknemers wordt 200.000 euro vrijgemaakt uit het Coronafonds. Voor stageplaatsen vanuit het praktijkonderwijs is 100.000 euro beschikbaar. Werkgevers kunnen me het geld investeren in scholing en het vergroten van de kennis van hun medewerkers, maar ook een veilige stageplaats aan studenten bieden.